Wie zijn wij?
 

Reanimatie Onderwijs Nederland (R-O-N) is een onderwijsinstituut voortgekomen uit de instructeursopleiding van de Vrienden van de Nederlandse Hartstichting - kring Arnhem.

Theo Uffink en Helma Weijenberg geven het instituut vorm. Ons doel is kwalitatief hoogwaardig onderwijs verzorgen tegen een redelijk tarief.

Naast het verzorgen van onderwijs leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het (reanimatie)onderwijs door onder andere te participeren aan 'de samenwerkende instructeursopleidingen' onder auspiciën van de Nederlandse Reanimatie Raad.

 

Helma Weijenberg is een ervaren intensive-care verpleegkundige die zich naast haar werk op de intensive-care bezig houdt met het trainen van (intensive-care) verpleegkundigen op het gebied van Advanced Life Support. Sinds enige jaren vervult Helma de rol als één van de National Directors BLS-AED voor de NRR. Tevens is zij in 2015 betrokken bij de werkgroep die adviseerde over de invoering van de 'Reanimatie richtlijnen 2015' in Nederland.

 

Theo Uffink heeft 15 jaar ervaring met het opleiden van intensive-care verpleegkundigen in een academisch ziekenhuis. Daarnaast leidde hij voor de Nederlandse Hartstichting sinds 1988 veel artsen en verpleegkundigen op tot instructeur reanimatie. In het jaar 2000 behaalde hij zijn 'Master of Science degree'. Aan het afstudeeronderzoek 'Improvement and retention of Cardiopulmonary Resuscitation Skills' werd door het Oranje Kruis in 2000 de 'Albergapenning' toegekend. Hij had zitting in de 'Werkgroep BLS' van de Nederlandse Reanimatie Raad, een werkgroep die adviseerde over de invoering van de 'Reanimatie richtlijnen 2002' in Nederland.

 

Zowel Theo Uffink als Helma Weijenberg zijn door de Nederlandse Reanimatie Raad erkend als 'docent instructeur BLS', 'docent instructeur PBLS' en 'docent instructeur AED'. Daarnaast zijn beiden 'full member' van de European Resuscitation Council.

 

Reanimatie Onderwijs Nederland is een VOF en als zodanig ingeschreven onder nummer 09132314 bij de Kamer van Koophandel te Arnhem.

 

 
 

 

Made with Namu6